Erling Løken Andersen's blog

A blog by Erling Løken Andersen on random entrepreneurial topics.

 • Ungdom velger bort mobile nettsider

  628x471

  497 respondenter deltok i undersøkelsen om mobile medier som kjørte på det norske nettsamfunnet Biip.no i november måned. Biip.no sine besøkende er i all hovedsak mellom 12-20 år, med en svak overvekt av jenter.

  Av de 497 som deltok i undersøkelsen opplyser nærmere 34% at de eier en Sony Ericsson-telefon. Apple iPhone kommer på en klar andreplass i undersøkelsen med 18,5%, etterfulgt av HTC (18,5%), Nokia (15,9%) og Samsung (9,5%). Færre enn 3% av de spurte ungdommene opplyste å ha Motorla, LG eller Blackberry-telefoner.

  Blant de som vet hvilket operativsystem telefonen deres kjører, vinner Google Android en knepen seier over Apple sitt iOS som det mest populære operativsystemet. 21% av de spurte opplyser å ha Android som
  operativsystem på mobiltelefonen sin, mot Apple iOS sine 17%.

  Deltakerne i undersøkelsen på Biip.no er også hyppig brukere av mobilt internett: 55% opplyser å bruke mobilt internett ukentlig eller oftere, mens bare 28% av de spurte oppgir å aldri bruke mobilt internett.

  De mest populære mobile nettsidene sortert etter popularitet er ikke uventet Facebook og VG.no, etterfulgt av «andre nettsider».

  50% av de spurte i undersøkelsen som kjørte på Biip.no oppgir å ha lastet ned applikasjoner til mobiltelefonen sin. Av disse foretrekker hele 78% applikasjoner fremfor mobile nettsider. Det kan dermed syntes som om mobile nettsider har en vei å gå før de kan konkurrere om ungdommens gunst.

  Av undersøkelsen kan man også lese at det er tydelig at mobile applikasjoner begynner å få fotfeste: Av de som har lastet ned applikasjoner til telefonen sin, laster den typiske brukeren ned 5 applikasjoner i måneden – men hele 15% opplyser å laste ned «10 eller flere» i måneden.

  497 respondenter deltok i undersøkelsen, som ble kjørt på Biip.no i samarbeid med amerikanske SurveyMonkey i november 2010. Se hele undersøkelsen her.

  Biip.no AS driver nettstedene Biip.no og Spill.no. Biip.no er et av Norges største nettsamfunn. Selskapet er eid av TV 2 AS og Egmont Serieforlaget AS, har 14 ansatte og omsatte for 12 mill. NOK i 2009. Selskapet har hovedkontor i Oslo.

1 comment
 • Krister Ross Evensen
  03rd Dec 2010

  Jeg tror en slik undersøkelse bør gjøres på nytt idag egentlig. Utviklingen innenfor mobilatferd på nett er helt klart svært annerledes nå enn for mer enn to år siden.

  Når det gjelder ett enkelt nettsted, så er det snakk om hvilke forventninger man har til nettstedet og det man er vant til. Med tanke på at Biip kanskje ikke har hatt mobilvennlige nettsider lenge, er det forventet at flesteparten egentlig velger bort nettilpassede sider, ettersom de faktisk tror at de får gjort mer via en desktop eller laptop.

  Generelt ser man at iløpet av 2011 har de fleste nettsteder økt mello 80 og 150 % andel av mobiltrafikk.

  Det som var tilfelle i 2010 er ikke nødvendigvis representativt for hvordan det står til idag på den fronten.

 • Comments are closed.