Erling Løken Andersen's blog

A blog by Erling Løken Andersen on random entrepreneurial topics.

 • DN: Samfunnsbygger i skattekrangel

  I 2008 solgte Erling Løken Andersen Biip.no for millioner til Nettavisen og Egmont. Syv år etter er han blitt jurist og krangler fortsatt med Skatt øst om gevinstskatten.

  Tekst: Bjørn Eckblad (DN.no)
  Foto: Adrian Nielsen

  Les hele saken på DN

  Lenke til PDF av hele saken [PDF]

  Gründer Erling Løken Andersen (34) var tidlig ute med å etablere nettsamfunnet Biip.no. Han og de to medgründerne traff også klokkerent da de solgte virksomheten i 2008. En såkalt earn out-avtale innebar at gevinsten i teorien kunne bli på over 100 millioner kroner.

  Ungdommenes nettsamfunn

  316.000 ungdommer var medlemmer av nettsamfunnet da Dagens Næringsliv skrev om Biip.no i april 2008.

  Løken Andersen (den gang 26), Ozan Øzerk (da 28) og Bo Myrås (da 26) hadde overtatt selskapet for en krone to år tidligere.

  Nå ville Nettavisen og Egmont kjøpte 45 prosent hver av Biip.no for å fange ungdom mellom 12 og 22 år. Biips fortrinn var at det var ungdommens eget nettsamfunn, fremhevet gründerne.

  – På Nettby kan du risikere å treffe moren din. Men nesten ingen over 24 år har hørt om Biip.no, sa Erling Løken Andersen til DN i 2008.

  (…)

  Selvstudium

  Parallelt med drift av eget firma gjorde Andersen unna jusstudiet på halvparten av vanlig tid. I juni i år leverte han sin masteroppgave med tittelen «Skattemessig omklassifisering ved realisasjon av aksjegevinst». Undertittelen lyder «Earn-out og sweat equity under lupen».

  For ikke lenge siden fikk han karakter: Det ble en A.